Op zaterdag 2 oktober mochten de mannen van Side-Out heren 2 in afgeslankte vorm (gek eigenlijk gezien alle coronakilo’s) afreizen naar het pittoreske Akkrum voor een treffen tegen het vlaggenschip van A.V.C. ’69. Roy Lamberink moest verstek laten gaan vanwege privé omstandigheden terwijl de gebroeders Bril op retraite waren in de Ardennen alwaar zij deelnamen aan sportieve activiteiten en genoten van de nodige hop smoothies.
Met het gemis van deze 3 basisspeler en het ontbreken van de talenten Lars en Tim bestond de Slagharense formatie uit slechts 2 spelverdelers, 2 buitenaanvallers, 2 middenaanvallers en een libero, terwijl de voltallige A.V.C. selectie aanwezig bleek te zijn.

Voorafgaande aan we wedstrijd besteedden beide teams aandacht aan “de week van de scheidrechter” en ontvingen beide dames de nodige cadeaus om hen te bedanken voor hun inzet. Kort daarop ving de wedstrijd aan. In eerste instantie ging het gelijk op maar als snel bleek dat Side-Out onwennig speelde in deze samenstelling en onvoldoende in staat was druk te zetten aan de kant van de thuisploeg. De eerste 3 sets kenmerkten zich door veel persoonlijke fouten en weinig beleving in de ploeg. De mannen uit Slagharen wisten op voorhand dat het een moeilijke pot zou worden maar leek zich ook neer te leggen bij verlies. Het spelletje verliep moeizaam waardoor de Akkrumse muur zich meerdere keren recht tegenover de aanvallers uit Slagharen kon positioneren. Er waren echter ook mooie acties en de Akkrumse formatie lukte het eigenlijk ook niet goed om een echte vuist te maken. Beide sets werden uiteindelijk wel door hen gewonnen (25-20/25-15/25-19).

In de vierde set besloten de gasten er nog één keer tegenaan te gaan. Onder de bezielende leiding van Martin Kuiper (die maar liefst 10 keer achter elkaar serveerde) werd een achterstand van 15-9 omgebogen tot een voorsprong van 15-19. In deze fase kreeg Side-Out heren 2 vleugels terwijl A.V.C. , ondanks een stuk of 6 wissels, door de knieën zakte. In deze fase van de strijd werd duidelijk dat het laatste punt naar de gasten zou gaan en zo geschiedde (19-25).

Terugkijkend mag Side-Out heren 2 blij zijn met 1 punt. Door het gemis van 5 talentvolle scorende spelers en het noodgedwongen opstellen van geblesseerde spelers was de verwachting dat men een pak slaag zou krijgen. Echter kon het team de schade beperkt houden en kijkt men uit naar aankomende donderdag wanneer de selectie weer grotendeels compleet zal zijn in een eerste treffen tegen Tyfoon heren 1.