Op zaterdag 9 oktober traden de mannen van trainer/coach Nico Huisman aan, in eigen huis, tegen de gasten van Hevoc’89 uit Heerenveen. Beide teams kennen niet de allerbeste start dit seizoen in de landelijke 2e divisie A dus het beloofde op voorhand een spannend en interessant duel te worden. De afgelopen 3 wedstrijden leverden voor Side-Out wel punten op, maar helaas nog geen wedstrijdwinst. Afgelopen zaterdag hoopten de heren uit Slagharen met een zeer welkome winstpartij op zak naar huis te gaan.

De selectie kon afgelopen weekend, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, beschikken over een zeer brede selectie. De 12-koppige selectie, aangevuld met een paar spelers uit de A-jeugd, ging zeer enthousiast en positief getergd de strijd aan met de gasten uit Friesland.

De eerste set ging tot de 12 gelijk op, maar daarna sloeg Side-Out snel een gaatje en werd het 16-13 voor de thuisploeg. Op die stand mocht de 16-jarige Lennart Finkers zijn debuut maken in heren 1. Na een paar goede service reeksen werd de stand verder uitgebouwd en pakte het team in het blauw, Side-Out, de set met 25-18. Hiermee was de eerste set binnen!

De tweede set begon direct sterk en bleef goed gaan tot het einde van de set. Er werden mooie punten gemaakt, onder aanvoering van het grote enthousiasme vanaf de spelersbanken en de tribunes. In navolging van Lennert Finkers mocht deze set ook de 16-jarige Tim Anbergen zijn competitiedebuut in heren 1 maken. Aan het einde trok Side-Out sterk door en liet Hevoc’89 kansloos met 25-10 aan het kortste eind trekken. Hiermee kwam Side-Out op een terechte 2-0 voorsprong in sets.

Na deze 2 nagenoeg voortreffelijk gespeelde sets waren de mannen uit Heerenveen rijp voor de sloop. Aan de kant van Side-Out begon alles te lopen en bij Hevoc’89 wilde het niet op hun best lopen, er moest echter alsnog hard gewerkt worden om de set te pakken. Maar uiteindelijk lukte het met een 25-20 winst en was de wedstrijd gewonnen. Nu door voor een 4-0 winst om de daarbij behorende 5 puntjes te pakken.

Die vierde set liep het helaas niet meer zo lekker aan de Slagharense kant. Er slopen veel persoonlijke foutjes en misverstanden in het spel. Er werd voornamelijk een aanzienlijke rits aan servefouten gemaakt. Halverwege de set stond Side-Out op een aanzienlijke achterstand en bij een achterstand van 20-24 leek het geloof in de 4-0 zege verdwenen. Er werd nog een inhaalrace afgedwongen maar op 23-24 stokte het mogelijke stuntje en moest men de set en bijbehorende wedstrijdpunt met 23-25 aan de Friezen meegeven.

Door deze uitslag hebben de Side-Out heren 4 welkome punten weten bij te schrijven. Helaas moest men dus 1 punt afstaan, maar overall kan men terugblikken op een prima wedstrijd. De eerste winst is binnen en men kruipt steviger de middenmoot in. Daarnaast kende deze wedstrijd, nadat eerder dit seizoen al Chiel Mecklenfeld en Hugo de Wekker debuteerden, weer 2 jeugdspelers die hun debuut mochten maken.

Komende vrijdag spelen de heren in Haren, tegen Stentor. Daar hopen de heren de goede lijn door te zetten.

Woensdag 17 november, vanaf 20:00 uur, is publiek weer van harte welkom in Slagharen om Side-Out te steunen. Men speelt dan een inhaalwedstrijd tegen Vovem uit Emmeloord.