Op vrijdag 15 oktober mochten de manschappen van Side-Out heren 1 aantreden in het Groningse Haren tegen Stentor. Voor ons een ongebruikelijke avond om te volleyballen. Toen bijna iedereen omgekleed was en in de zaal was aangekomen deed het ons denken aan hoe de Eskimo’s leven. Donker en koud, een goede warming-up was dus geboden om te voorkomen dat men niet alles af zou scheuren na 5 minuten inlopen.

Eenmaal geacclimatiseerd begon de eerste set, Side-Out pakte snel de leiding met een 8-3 voorsprong. Met vlagen slim spel en goede punten kon helaas de voorsprong niet worden vastgehouden. Door een haperende motor bij Side-Out (wellicht door de temperaturen ver onder de 0°) kon de ommekeer niet meer gerealiseerd worden. Eindstand eerste set 25-22 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede set was gelijk aan het begin van de eerste set, met goed spel werd er gelijk een voorsprong opgebouwd. Toch moest er elk punt voor gevochten worden en was niks vanzelfsprekend deze set. Op een voorsprong van 14-23 leek de set zo goed als binnen, zo leek het… Niets was minder waar, Stentor wist door niet heel goed spel, maar door gestuntel aan de kant van Slagharen terug te komen. Helaas voor hun, gelukkig voor ons kwam dit te laat, en eindigde de tweede set in een stand van 19-25.

De derde set leek een kopie van de tweede set te worden, met matig spel wist Side-Out toch een voorsprong te pakken van 10-16 en leek er niet zoveel aan de hand. Tot op een gegeven moment geen enkele aanvaller meer wist hoe hij een bal moest scoren en gooiden randzaken roet in de Slagharense motor. Tja, vertellend uit ervaring, dan word het lastig om een set te winnen. Nog geen 10 minuten later wist Side-Out de stand om te draaien naar 17-16 in het voordeel van Haren. Nu hoor ik u denken, Haren heeft de stand toch omgedraaid? Niets is minder waar, deze ommekeer was volledig te danken aan fouten van Slagharense kant. Volledig onnodig geeft Side-Out de set weg met 25-21.

In de 3e set was de geest al halverwege uit de fles en in de vierde set besloot hij er volledig uit te kruipen. Het werd aan Side-Out kant vrouwen en kinderen eerst. Stentor zag dat het verzet gebroken was, en ging door waar het eind 3e set gebleven was. Side-Out kon geen vuist meer maken tegen het spel van Haren. De 4e set ging kansloos verloren met 25-18, kortom een wedstrijd om weer vele lessen uit te trekken.

Side-Out vertrok met slechts 1 punt uit Haren, daar waar het er in de goede flow zeker meer waren geweest. Side-Out kwam niet los van haar eigen mindere spel en verstorende randzaken en moest hierdoor terecht haar meerdere erkennen in de Groningers.

Komende weken heeft heren 1 rust, de eerstvolgende wedstrijd is op 6 november om 15:30 in Hoogeveen tegen Olhaco. U bent allen van harte welkom om de heren aan te moedigen! Wij zien jullie graag de 6e van november en voor nu wensen wij onze lezers nog een heel goed weekend! En zoals men vroeger wel eens zei: “zelfs de beste kippe leg welles ‘ n ei in de braandnettels”.