Zaterdag 20 november reisden de heren van Side-Out af naar Groningen voor hun vijfde wedstrijd van het seizoen tegen Lycurgus heren 3. Voor de wedstrijd aan hoorden de heren van Nico Huisman dat dit uitgestudeerde mannen waren die zijn overgewaaid vanuit Veracles.

Het opstarten verliep niet op rolletjes. De heren van Nico Huisman hadden wel de motivatie maar geen focus. Daardoor liep de achterstand al snel op naar 10-6. Toen werd er een time-out genomen om het team op één lijn te krijgen. Dit hielp niet ondanks de inspirerende woorden van de coach. Deze set werd uiteindelijk verloren met 25-13.

De tweede set begon we beter met een voorsprong van 4-10 voor Side-Out. Na deze stand namen de mannen uit Groningen toch de overhand. De Side-Outers konden het niet bijhouden, het leek alsof de heren van Lycurgus niks hoefden te doen voor hun punten. Met enkel een goede serve haalde Lycurgus ons met een razendsnel tempo in. Deze set is verloren gegaan met een eindstand van 25-20.

Tijdens de derde zet leek het alsof de organisatie bij de mannen uit Slagharen weg was. Wat we ook probeerden, niks leek te werken. Ook met alle hulp vanaf de kant bleek niks te werken bij de mannen van Side-Out. Zelfs met een dubbele wissel, die de coach Nico Huisman had toegepast, was het zoeken naar een speld in de hooiberg voor de juiste oplossing. Ook deze set is naar de mannen uit Groningen gegaan met een uitslag van 25-14.

In de vierde set leek het alsof er niks meer te behalen was. Desondanks leek het erop dat de mannen meer grip kregen op hun eigen serve. We kunnen nog lang over deze set praten maar het spel verbeterde in het algemeen niet meer. Deze set hebben we verloren met 25-18

Lang gereisd voor een verlies van 4-0. Aankomende week weer hard trainen met elkaar, gezond blijven en de focus op de volgende pot die aankomende zaterdag in eigen huis wordt gespeeld tegen de mannen van VCO58 uit Ljouwert (Leeuwarden).

Normaal hopen wij zo veel mogelijk mensen te zien in onze mooie sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen, maar met de huidige maatregelen mag er geen publiek bij zijn. Wij zijn op het moment aan het kijken naar de mogelijkheden wat betreft een livestream. Hierover later een update op de facebook pagina van ons! Hopelijk zien jullie ons aanstaande zaterdag via de livestream en wij jullie weer in sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen zodra het weer kan!