Voor volleybalvereniging Side-Out uit Slagharen en in het bijzonder voor jeugdspeler Chiel Mecklenfeld is er heel mooi nieuws te melden. Chiel Mecklenfeld, onderhand uitkomend voor Side-Out heren 1 in de landelijke 2e divisie, heeft de selectie voor Jeugd Oranje met succes doorstaan. Dit houdt in dat Chiel in januari naar Italië afreist en zich, samen met zijn teamgenoten en staf van Jeugd Oranje, mag proberen te plaatsen voor het Europees Kampioenschap.

Voor de jonge inwoner van Schuinesloot is dit weer een mooie volgende stap in zijn ontwikkeling richting het topvolleybal. Naast zijn trainingen en het uitkomen voor het Slagharense Side-Out heren 1 heeft Chiel zich de afgelopen jaren verder door kunnen ontwikkelen. De trainingen bij het RTC in Groningen, Papendal en het deels meedraaien in het trainingsprogramma bij de regerend landskampioen Dynamo Apeldoorn dragen bij aan zijn stormachtige ontwikkeling.

Bovenstaande heeft er mede toe geleid dat hij nu geselecteerd is voor Jeugd Oranje. Met Jeugd Oranje reist Chiel in januari af naar Italië, om zich daar proberen te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Een terechte en mooie beloning voor zijn enorme ambitie en werklust. Uiteraard is dit ook voor een ieder die direct of indirect betrokken is bij zijn ontwikkeling een compliment waardig. Het geeft onder andere de begeleiding en technische commissie van de jongens jeugd bij Side-Out de motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan. De selectie van Chiel voor Jeugd Oranje en, in een recent verleden, de stap van onze oud speler Stijn de Ruijter naar landskampioen Dynamo, toont aan dat Side-Out een goede plek is voor jeugd om zich te ontwikkelen.

Met Chiel en Stijn als mooie sportieve uitschieters stopt het werk uiteraard niet wat betreft de begeleiding van de jongens/herenlijn van Side-Out. Op dit moment kloppen er wederom enkele talentvolle jeugdspelers hardnekkig op de deur van het eerste herenteam en enkele hebben al hun debuut in de landelijke 2e divisie mogen maken. Ook bij het 2e en 3e herenteam hebben onderhand jeugdspelers hun debuut kunnen maken. Side-Out investeert in de jeugd en men is ervan overtuigd dat dit op de (middel)lange termijn zijn vruchten zal afwerpen in de gehele heren/jongenslijn bij Side-Out uit Slagharen.

Wat betreft het vruchten afwerpen is de selectie van Chiel wederom een fraaie mijlpaal. Chiel heeft bovenal zelf aangetoond heel wat in zijn mars te hebben en het is hem allemaal van harte gegund.