Er staat binnenkort een mooie uitdaging voor de jongens A-jeugd van Side-Out te wachten. Ze hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap. Deze vinden plaats op zaterdag 16 april. Nadat enkele jaren geleden voor het eerst werd deelgenomen binnen de jongenslijn aan het NK smaakte dit naar meer. Helaas gooide Corona 2 seizoenen achtereen roet in het eten, maar 16 april gaat het dan eindelijk weer gebeuren.

De jongens komen nu een aantal jaar uit in de hoogste competitieklasse van het jongens jeugd volleybal. Dat op zichzelf is al een zeer knappe prestatie binnen de jongenslijn en van de verantwoordelijke trainers en coaches. Inmiddels komen veel van deze jongens ook uit voor diverse seniorenteams van Side-Out. Een 5-tal spelers heeft ondertussen ook al hun debuut gemaakt binnen heren 1, uitkomend in de landelijke 2e divisie en een enkeling heeft al zijn debuut gemaakt in het 2e herenteam (uitkomend op het hoogste regionale niveau). Tevens heeft jeugdspeler Chiel Mecklenfeld dit seizoen, in navolging van oud-jeugdspeler Stijn de Ruijter (nu Dynamo Apeldoorn heren 1), zijn opwachting mogen maken in Jeugd Oranje.

Bovenstaande laat zien dat Side-Out een plek is waar jongens zich uitstekend kunnen ontwikkelen als volleyballer en als persoon. Er wordt veel ruimte geboden aan jeugd om veel trainingsuren te maken en daar waar men wil mee te trainen en te spelen bij de verschillende seniorenteams. Dit alles gebeurd onder de bezielende en zeer betrokken begeleiding van een aantal trainers, coaches en vrijwilligers. De laatste jaren blijkt voorgaande een steeds meer aanzuigende werking te hebben op de jongenslijn. Side-Out ziet gestaag het aantal volleyballende jongens toenemen. En belangrijker: dat ze ook blijven volleyballen nadat ze de jeugd ontgroeid zijn.

Het Nederlands Kampioenschap biedt de jongens een mooie mogelijkheid om zich te meten met grote clubs die bekend zijn, en geroemd worden, om hun jeugdopleiding. Side-Out zal in dit geweld zeker geen favoriet zijn, maar de ervaringen die ze op gaan doen helpt hun zeker verder in hun ontwikkeling. Het is nu al decennialang ontzettend knap wat de dorpsvereniging aan talent aflevert, niet alleen binnen de vereniging zelf, maar ook tot aan het hoogste volleybalniveau in Nederland aan toe.

Wilt u het team en staf graag aan het werk zien? De halve finales zijn dit jaar dicht bij huis. Op 16 april aanstaande, in de Esdalhal te Emmen, kunt u de jongens aan het werk zien. Het definitieve programma volgt nog.

Namens de spelers en staf graag tot de 16e in Emmen!

Het team bestaat uit:

Spelers:

– Lennart Finkers

– Stan Hudepohl

– Lars Meier

– Jesper Wanders

– Joep Dekker

– Sil van der Meulen

– Tim Anbergen

– Chiel Brouwer

Staf:

– Tim Wesseling

– Rob Mecklenfeld

– Maaike Wanders