Afgelopen weken hebben gesprekken plaatsgevonden tussen de hoofdtrainer van heren 1, in de persoon van Nico Huisman, de spelers en de technische commissie van volleybalvereniging Side-Out.

Het resultaat van deze gesprekken is dat Nico Huisman zich voor weer een seizoen verbindt aan de eerste herenselectie van Side-Out. Heren 1 zal ook het nieuwe seizoen 2022-2023 weer uitkomen in de landelijke 2e divisie.

Hiermee gaat Nico in totaal zijn 10e seizoen in bij Side-Out, waarbij hij tussentijds een zeer succesvolle uitstap kende bij DIO uit Bedum.

Er staan de komende jaren flinke sportieve uitdagingen te wachten bij Side-Out. Het behouden en vergroten van het spelersbestand en men wil het huidige niveau graag verstevigen en in de toekomst uitbouwen.

De laatste jaren is Side-Out een ideale kweekvijver voor spelers gebleken met als gevolg dat er met enige regelmaat spelers uitvliegen naar een hoger niveau. Dit is natuurlijk een geweldig compliment voor de trainers en coaches die er direct bij betrokken zijn en die de betreffende spelers hebben geholpen bij hun goede ontwikkeling. Het is ook een ontwikkeling die zorgen met zich meebrengt. Een dorpsclub zoals Side-Out beschikt niet over een onuitputtelijke bron van jongens en talent. Dit maakt dat er ieder jaar weer een beroep moet worden gedaan op de creativiteit van trainers, coaches en spelers om het niveau te borgen. Daarnaast zorgde het ervoor dat het uitbouwen van het niveau een enorme uitdaging is geweest en niet realistisch is gebleken.

Afgelopen seizoenen is er vanwege veel Corona en blessureperikelen een flink beroep gedaan door Nico Huisman op jeugdspelers die Side-Out ter beschikking heeft. Ook dit heeft er weer voor gezorgd dat een jeugdspeler zijn kunsten gaat vertonen op een hoger niveau. Voor aankomend seizoen zijn er plannen gemaakt om structureel een deel van de aanwezige jeugdspelers te laten trainen en waar mogelijk te laten spelen bij heren 1. Daarnaast zullen zij actief blijven binnen hun eigen jeugdteams.

Binnenkort volgt er nog meer positief nieuws rondom de eerste herenselectie van Side-Out. Voor nu is de verlenging van trainer/coach Nico Huisman een geweldige opsteker voor de vereniging Side-Out en de relatief jonge, onervaren en ambitieuze spelersgroep van heren 1.

Mede gezien de in dit artikel genoemde ontwikkelingen verwelkomen heren 1 en Nico Huisman graag meer ervaren spelers. Spelers die binnen de lijnen hun mannetje staan en daardoor onder andere het team en de jeugd verder helpen in hun ontwikkeling. Zie jij jezelf als kandidaat en wil je onderdeel zijn van deze mooie selectie binnen een warme en gezellige vereniging? Jouw reactie ziet Nico graag tegemoet via mail naar tc@side-out.nl.