Het is inmiddels al ver in oktober als de Toppers een keer bedenken dat het toch wel tijd wordt om de competitie te hervatten. Dat lijkt natuurlijk wat laat, dat is het eerlijk gezegd ook zo, maar de Toppers hebben hun planning keurig op orde. Als je later begint, moet je gewoon wat eerder plannen; er is namelijk al begin september een keurige planning gemaakt waar dit jaar (in oktober) gespeeld wordt, en dus ook waar er een oktoberfest bezocht zal worden (hierover later meer).

Maar goed, eerst even naar de aftrap van de competitie…..

o wacht, bijna: De eerste wedstrijd werd afgezegd, en de tweede werd door ons verplaatst vanwege een VIP avond van de bond bij een WK wedstrijd van Oranje. Dat is natuurlijk niet af te slaan. Deze team-building werd ook geadopteerd als voorbereiding van het seizoen. De uitermate ontspannen sfeer werd bevestigd doordat op de heenweg naar het GelreDome zelfs wildvreemde mensen die zomaar (tijdens het wachten voor een stoplicht) in de auto stappen worden geadopteerd in ons team om er zo een leerzame avond van te maken. De Toppers hadden perfect uitzicht op de eerste rij, tot genoegen van enkelen van ons.

Maar goed, eerst even naar de aftrap van de competitie…..

o wacht, bijna: de blessurebingo! De toppers, inmiddels met een gemiddelde leeftijd van 39,4 jaar doen al aardig mee met de blessurebingo. De eerste eerste-hulp koffer is al uitgereikt, maar ook de jongste jonkies van Bril doen al aardig mee. Even een korte uitleg: aan het begin van het seizoen moet alles natuurlijk weer een beetje geactiveerd worden, wat gepaard gaat met wat pijntjes. Hierbij is als enige regel dat je niet dezelfde blessure mag claimen als iemand anders. Inmiddels zijn alleen de duim en het linkeroorlelletje nog over, dus weer creatief. Erik Veltink is zelfs zo’n bingofanaat dat hij door het vele spelen nog niet mee kan doen in het veld. Erik succes met de blessure.

Maargoed, eerst even naar de aftrap van de competitie…..

Zoals genoemd, aan de voorbereiding van de toppers zal het niet liggen, bij binnenkomst in de hal verplaatste Dames 2 uit eigen beweging al naar een ander veld (bedankt voor het meedenken dames!), en Fabian tovert de sinds dit jaar digitale spelerskaarten voor het scherm. In 1 minuut is onder het genot van een bakkie koffie samen met de scheidsrechters al groen licht gegeven voor de gehele selectie. De heren van HeVoc (dit spreek je dus echt uit als: Hé Fock) zijn de eerste prooi, en niet onbekend. Ze zijn afgelopen seizoen vrijwillig gedegradeerd uit de 2e divisie gezien een aantal spelers hebben afgezwaaid. Dit ondanks dat er een oud international is aangehaakt bood niet genoeg vertrouwen om te starten in de derde divisie. Een prima keuze blijkt toen de eerste set van start ging. Side-out pakte hierin meteen het initiatief door een scherpe serve neer te leggen. De buitenaanvallers werden hierdoor dermate onder druk gezet dat het spel verraderlijk voorspelbaar werd. Er werd een gaatje geslagen van een punt of 8. In de eindfase werd deze voorsprong gehalveerd door een paar momenten van onscherpte, echter kwam deze set niet in gevaar.

Naar een comfortabele eerste set ligt het verliezen van 10% focus natuurlijk op de loer, het dipje eind 1e set zorgde echter voor een scherpe start van de tweede. Ook met 25-21 ging deze set naar de Toppers. Het derde bedrijf kende en grotere voorsprong en opvallend was dat topper Driekus tot halverwege deze set gespeeld heeft, z’n 2e plek in het klassement van de blessurebingo was niet genoeg om op de bank te starten. Het was dan ook KWW… dit pakte verassend goed uit. Met wat minder set-ups, en minder sprong en slagkracht bleek na de wedstrijd tóch dat hij de persoon was met de minste aanvalsfouten (op Mid=Koning na). Halverwege de derde set leek Hevoc dan ook de draad kwijt toen Side-out H2 het systeem 4-2 oppakte na de wissel van Driekus.

Topper Gait leek ook verrast en bedacht samen met de kersverse nieuwe diagonaal om samen op 1 plaats de bal aan te vallen. En oplossing was al snel daar, en deze set kon ook binnen geharkt worden.

Als de vervolgens de statistieken bekijkt kan je deze interpreteren door te denken: ze vinden het welletjes na 3 sets. Dan vinden we natuurlijk ook, maar dat zeg je niet hardop… met wat meer stabiliteit van de kant van Hevoc, en wat ongelukkigheden aan de Topperskant keek men tegen een achterstand aan, iets wat we sinds april natuurlijk nog niet gezien hadden binnen competitieverband…  met 3 gewonnen sets (trippel) moesten de Toppers genoegen nemen.

Man of the match award ging deze week naar speler/trainer/coach Fab, die niet zoals andere seizoenen een killblock maakt na 7 wedstrijden, maar nu dus al na 2 sets!

Na de wedstrijd werden de scheidsrechters in het zonnetje gezet, nadat Hevoc (na verluid bij het tankstation opgehaalde) Merci uitreikte, legden de Toppers beide scheidsrechters in de watten met een speciaal hiervoor gegrafeerde medaille, en een flesje Grolsch Tripel. Gezamenlijk werd na de wedstrijd nog extra getraind om meer blessureleed te voorkomen. De training voor de leverblessure stond op het programma…

Enfin: Het volgende piekmoment zal ondergaan moeten worden in Nieuwleusen, Eerst nog even volleyballen maar dan kan er gepiekt worden op het Oktoberfest in Nieuwleusen. De mannen die tijdens ons eigen voorbereidingstoernooi (het Toppers-Tournament) veel indruk maakten met veel gezang en een goede sfeer, hebben beloofd een feest te organiseren als wij bij hen spelen. Oh ja, en in het veld deden ze het ook aardig trouwens.

Tot volgende week, in het veld, op de tribune, of in lederhose, auf gehtst!