Het is donderdagavond 27 oktober. De mannen van Side-Out heren 2 druppelen de sporthal binnen. Tonny en Rianne verwelkomen hen met een vriendelijk woord. Nieuwsgierig vragen ze wie het slachtoffer vanavond zal worden, het antwoord luidt: Set Up IJsselmuiden… altijd lastig….

Snel de kleren aan en de zaal in. Tijdens het opbouwen worden de eerste gasten gespot in de kantine, de rit was lang en men heeft een kopje koffie verdient. Kort daarop arriveren zij in de zaal. Lange bebaarde mannen van het type “ruwe bolster, blanke pit” en twee gretige jonge knapen die hun eerste borsthaar nog moeten krijgen. Dat het een interessante pot gaat worden moge duidelijk zijn.

De selectie van de thuisploeg bestaat uit slechts 7 spelers. Gert Jan, Peter en Erik zijn vanwege ziekte en kwetsuren niet inzetbaar. Een mindere dag hebben is dus niet mogelijk, behalve voor de spelverdeler want daar zijn er twee van. Martin Kuiper heeft de pech het meest all round te zijn en mag daardoor de bank verwarmen met de kans in te vallen voor degene die toch verzaakt. De andere mannen betreden het veld.

De eerste set start voor de thuisploeg onwennig, binnen no time staat men achter met 6-0. Dan begint de Slagharense machine te draaien en worden 8 punten op rij verzameld. Aan beide kanten wisselen prachtige punten zich af met knullige fouten, echter is het de thuisploeg dit vaker scoort en wordt de set gewonnen met 25-17.

De waarschuwing voor de tweede set is om niet te verzwakken. Echter is dat precies wat er gebeurt, beide ploegen pakken punten en het gaat lang gelijk op. In de cruciale fase boven de 20 beschikt Side-Out echter over de krachtige arm van Henrik Bril. De man die naar eigen zeggen slechts op 80% kan spelen blijkt een niet te stoppen oerkracht die menig deuk in de vloer slaat. Onder zijn aanvoering krijgt ook de rest van het team vleugels en komen ook andere spelers tot scoren. De set blijft spannend maar Side-Out wint met 25-23.

Set drie en vier zijn van hetzelfde laken een pak. Een sportieve zware strijd met veel zweet en gedweil (#doewataandeairco) die beide keren in het voordeel van de thuisploeg word beslecht (25-23 en 27-25). Met een 4-0 verwinning op zak neemt de Slagharense formatie plaats in de kantine. Een heerlijk gevoel op een donkere donderdagavond.
Volgende week speelt Side-Out uit maar feitelijk thuis. Ze melden zich dan in de Meet om de strijd aan te binden met de mannen uit Hardenberg. Eens kijken of zij Skippy aan de zegekar kunnen binden.