Afgelopen zaterdag 5 november mochten de Toppers van Side-Out Heren 2 een uitwedstrijd spelen. Waar de een het minder ver als een thuiswedstrijd was (3x rondtrappen met de fiets) was het voor de ander juist verder. Peter leek het niet te trekken dat iedereen op fiets kon, en was afwezig. Ook moeten de Toppers het nog steeds zonder Libero Erik Veltink doen die niet eens op de fiets kon komen omdat hij zn richting niet aan kan geven met z’n arm.

Bij aankomst dachten we onze pony weer in de stal te kunnen zetten, echter bleek de hele hal vernieuwd. De Meet is in een nieuw jasje gegoten. Hier moesten we toch wel complimenten voor uitdelen.

Volgens afspraak (we Meet at 5 O’clock) was iedereen aanwezig om onze clubleden (H3 en D1) aan te moeten. Van Meet af aan vochten deze teams voor de overwinning. We waren erg benieuwd hoe elke team zich aan dat van onze buren Kangeroe zich Meet. We begrepen dat beide teams al goed voorbereid waren op deze clash middels het beleggen van een teamMeeting. Al kijkende bij deze teams zagen we dat de scheids soms met 2 maten Meet, de Toppers hoopten dat dit geen trend zou zijn die zich tijdens onze wedstrijd door zou zetten. Beide teams van Side-Out gaven de Toppers alvast het goede voorbeeld door beiden hun potten te winnen.Goed… Genoeg over de Meet.De wedstrijd dan. De derby. Tijdens het warmspelen dachten de Toppers dat de Meet nog in verbouwing was, gezien de knetterharde muziek, en muziekkeuze meer leken op een bouwput, dan een sporthal. Enfin, we halen er zo onze positieve energie uit. Bij aanvang van de wedstrijd zaten er al aardig wat mensen op de tribune, wat natuurlijk ook elke derby positief kleurt. Energiek spel, en opvallend lange rally’s werden gespeeld waarbij aan beide kanten aanvalsovertuiging miste. In de eerste set maakten 2 serveseries van Bert Schutte het verschil. De Toppers moesten in de eerste set hun meerdere erkennen in de buren uit Hardenberg met 25-17.Lange rally’s bleven, verdedigend werk van beide teams en eigen fouten werden toegegeven als de scheidsrechter het verkeerd zag volgden verder in de wedstrijd.Dit gaf een sportieve sfeer weer, welke ook bij een derby hoort, hard, maar toch fair.1 besluit door de scheidsrechter werd echter in twijfel getrokken waarbij ik het enige ga noemen dan Martin K net zo kleurde als z’n haardos. Side-Out leek grip te krijgen op de serveserie, en kwam zelf op de servepositie wat beter uit de startblokken.Vanaf set 2 kon er gas gegeven worden tot aan het eind van de 4e set waarin het spelbeeld eigenlijk gelijk bleef.Heren 3 en Dames 1 hadden zich inmiddels ook gemengd op de tribune (big thanks) voor support, wat de Toppers ego’s streelde.Dit bracht extra sfeer aan de derby die uiteindelijk in het voordeel van Side-Out eindigde 3-1!

De Toppers zullen de Toppers niet zijn als ze niet alleen met een overwinning op het veld tevreden zijn, maar ook in de kantine.Dapper werd er naast de mannen van ZZ-top plaats genomen om deze strijd ook aan te gaan. Wie de mannen van ZZ-top zijn is ook tevens de prijsvraag van deze week (antwoorden in te sturen via + 31 6 29 28 26 26, prijs: 1 snickers)Helaas moest die-hard kantine ronde Barman al afhaken wegens een ander feest, en ook Anrico en Rik haakten vroeg af.Toch werken de rest van de Toppers er hard aan om deze ronde ook te winnen; de Topper on Tour lijst werd opgezet.Later besloten we het grootser aan te pakken en naast de kantine ook nog een horecagelegenheid uit te spelen.Hier gingen we wél met de bezem uit, en iedereen die binnen kwam werd professioneel weg getoverd door MagicoMartino! Echt, wonderbaarlijk. Na deze kroeg werden er nog verschillende kangeroes gespot in de stad waarmee nog een biertje gedronken wordt, een keurige manier om de derby te eindigen. De terugweg bleek niet voor elke Topper een makkelijke weg, of het nu kwam door de afwezigheid van de verlichting of door de lange dag, geen idee. De volgende wedstrijd potten we extra voor een nieuwe broek en een  achterlamp van de fiets.a.s. Donderdag spelen de toppers alweer een wedstrijd, dan in het thuishonk ‘t Noorderslag. Tot dan!