Op donderdag 10 november troffen de reserveteams van Side-Out en C.S.V. Zwolle elkaar in Slagharen. Beide teams speelden het seizoen ervoor ook tegen elkaar en toen was het een strijd met veel pieken en diepe dalen.  De thuisploeg had zich dan ook voorgenomen om de gasten uit Zwolle met minimale punten terug te laten keren naar hun eigen stad onder de Peperbus.

De eerste twee sets was dit ook bijzonder duidelijk. Side-Out heren 2 was op dreef, zette de passing onder druk en met krachtige slagen van m.n. de gebroeders Bril liet men er geen misverstand over bestaan dat de punten in Slagharen zouden blijven. Waar de blokkering van C.S.V. soms een gokje waagde liet Martin Kuiper ook direct van zich horen. Als spelverdeler tikte hij een bal door al ware hij Michael Jordan zelf. Daarmee verplichtte hij zijn directe opponent om bij hem te blijven waardoor er ruimte ontstond voor de andere spelers. Met duidelijke cijfers werden beide sets beslecht in het voordeel van de thuisploeg (25-12 / 25-16).

Na deze twee sets leek er geen vuiltje aan de lucht maar uiteindelijk gebeurde precies waar het team bang voor was. De blauwvingers uit Zwolle kregen het, met vocale ondersteuning van één de aanwezige C.S.V. damesteams, op de heupen en zetten zowaar de thuisploeg onder druk. Blokkerend en verdedigend pakten zij meer punten terwijl de thuisploeg hun eigen foutenlast zag toenemen, frustratie was het gevolg. Beide sets gingen naar de gasten uit Zwolle (23-25 / 19-25).

Vanuit de frustratie werd gestart met de 5e set. Onnodig puntverlies maar de thuisploeg was vastbesloten er wel met de overwinning vandoor te gaan. Een laatste maal zette men alles op alles en al snel bleek dat C.S.V. zijn kruit verschoten had. Zonder grote problemen sleepte de thuisploeg de eindoverwinning binnen (15-10).

Blij met de overwinning maar ontevreden over het puntverlies betraden de mannen de kantine voor de derde ronde. En waar een Bril normaal 2 pootjes en 2 glazen heeft zaten er vanavond 3 Brilletjes aan tafel. Side-Out heren 2 ziet daarmee een kans om een derde Bril aan zich te binden in de sportieve strijd in de komende jaren. De eerste voorzichtige onderhandelingen zijn inmiddels gestart en zullen doorgaan tot aan het kerstdiner. We houden u op de hoogte.