Alaaaf, daar zijn we weer. Wéér een verslag. Hoe dan. De Toppers doen goede zaken in de derde divisie waarin en al mooi richting een ontknoping van de competitie gaat. Gaan we dan toch een gooi doen naar de P/d plaatsen of zelfs de titel? Hierover straks meer.

Eerst de voorbereiding. Zoals jullie weten spelen we de thuiswedstrijden op donderdag en gaat er zo nu en dan een training verloren door een ledenvergadering of wedstrijd. Zo ook in 2023. Fab had afgelopen donderdag weer de grote hoed met trainingsoefeningen tevoorschijn gehaald en zorgde voor de eerste training in 2023.

Volledig afgetraind ginge… wacht, opnieuw. Volledig afgemat gingen de Toppers afgelopen zaterdag op weg naar Zwolle om daar een wedstrijd te spelen tegen het tweede team van C.S.V. eens in de zoveel wedstrijden huren de Toppers een busje om zo naast de teamtraining een stukje teambuilding te doen. Dit bleek uiterst nodig toen er onderweg niet naar google mapsgegrepen werd, maar men zelf moest uitzoeken wie, wanneer en waar op te halen, waar Zuidwolde eigenlijk ligt, en hoe deze het beste te bereiken is. 1 ding klopt. Het tijdsschema. Perfect om 14:00 komen we in (waar we dachten dat het Zwolle was) Sassendonk. Onderweg bleken we de spelersbus stickers verloren te zijn (het schijnt dat Wassing nog steeds aan het zoeken is). Chauffeur Klomp bleek de weg te kennen want we moesten spelen in de sporthal waar hij zijn opleiding gedaan had. Eenmaal aangekomen moesten er eerst nog een paar belangrijke zaken afgehandeld worden; naast het lokaliseren van de ballen en flessen moest iedereen een carnavalspakje bemachtigen. Chauffeur Klomp ging als een ware kofferbakhandelaar te werk. De 2 grote achterdeuren van het busje gingen open waar hij aan elke stoel of haak een kostuum gehangen had en begon deftig uit te leggen wat het was, en hoe het te dragen. Later op de dag bleek het trouwens voor sommigen helemaal niet nodig om verkleed te gaan… een iets te bruingele kale klats met hieronder een strak witte trui is natuurlijk een: …….. (prijsvraag van de week).

De wedstrijd dan. Een tweede helft van het seizoen typeert zich natuurlijk vooral door het anticiperen op de eerder gespeelde wedstrijd. De Toppers behalen dan ook een soortgelijk resultaat, maar dan natuurlijk ietsje beter als de eerste helft. We winnen meer, met ook 1 puntje meer.

Bij aanvang van de wedstrijd waren het vooral de naar eigen zeggen “Zwolse maloten” die het voortouw namen. Side-Out moest duidelijk wennen aan de hal en het spel op de zaterdagmiddag in plaats van een avond. Eenmaal warm wist het wel raad met de Zwolse formatie, die vóór halverwege de set alweer een toontje lager kon zingen. Pas in de derde set gaven de Zwolse heren wat tegengas toen er bij de Toppers aan het Carnaval werd gedacht. Concentratiefouten met hier en daar wat andere slordigheid deed C.S.V. goed. Ze grepen hun kans en deze derde set met een nipte winst.

Zowel het scheidsrechtersduo de tellers én de later spelende teams hadden geen zin aan een vijfde set. Wie zijn de Toppers dan om roet in dit eten te gooien. Ik moet zeggen dat menig Topper ook al begon te hinten op een paar pinten en dus werd het slotakkoord een succes. Zowel in punten als in pinten. Op Setpoint serveerde Gait namelijk onder het net door, de stumper. Er werd door de Toppers namelijk plaatselijk besloten dat dit een rondje is. Waarvan akte.

2 wedstrijdrecords zijn nog noemenswaardig. 1. Alle midswaren aanwezig 2. Zeven sjemballen in 4 sets

Enfin, even nog over de eventuele gooi naar een p/d plaats of titel… dat gaat natuurlijk over competitiepunten, die zijn ons absoluut dierbaar, maar langzamerhand worden de indirecte voorwaarden toch ook wel prioriteit. Zo houden we er van om in de buurt te blijven spelen en winnen daarom van de koploper om ze nog even in de derde divisie te houden… zo helpen we Heereveen een handje om volgend jaar tóch weer op vrijdagavond een gezellige avond te hebben (maar als we geen nummers meer aan mogen vragen in de kantine is’t gauw afgelopen, pas op hé). Ook hebben we er indirecte voorwaarde bij die de Toppers deze week in gaan dienen bij de bond: het spelen tegen een team uit Zwolle zo’n beetje 40 dagen voor Pasen. Ingewijden en goede rekenaars zullen begrijpen dat de Toppers de vastentijd uitermate serieus nemen en hiervoor toch graag een graantje meepikken van het voorafgaande feest: het Carnaval.

Tussen het Volleyballen & Carnavallen door mocht er nog een Pizza gegeten worden bij onze vriendinnen van Amigo, ik weet niet of we voor de gek werden gehouden maar de serveerster bleek Marga te heten, en de chefkok Rita… Marga&Rita in een pizzazaak, je verzint het niet. Maakt ook niet uit: het eten, de gemoedelijkheid én de pilsen waren goed. Dit alles op 1 voorwaarde… DEUR DICHT!!

Wij doen ook even de deur dicht en komen een paar weekjes bij zonder wedstrijd van deze zaterdag.