Volleybalvereniging Side-Out uit Slagharen meldt met trots en enthousiasme dat men voor de eerste herenselectie een nieuwe trainer/coach heeft aangetrokken. Karel Hilberdink zal vanaf mei aan het roer staan bij Side-Out Heren 1.

Karel is als voormalig heren 1 speler al jarenlang actief als trainer/coach bij diverse jeugd jongens en herenteams en als assistent bij Heren 1. Karel kenmerkt zich als een bevlogen trainer/coach met een no-nonsens mentaliteit, die altijd een duidelijk beeld en plan heeft voor zowel het team als het individu. Daarnaast heeft Karel oog voor de gehele heren en jeugdlijn en heeft goed zicht op wat zich in die lijn afspeelt en waar de kansen liggen.

De technische commissie heeft Karel in eerdere periodes al eens gepolst voor een eventueel hoofdtrainerschap. Toen Nico Huisman, de huidige trainer/coach van heren 1, aan het begin van het huidige seizoen zijn afscheid aankondigde werd er wederom toenadering gezocht vanuit de technische commissie en het team richting Karel. Enkele maanden geleden werd een eerste stap gezet richting de recent definitief geworden aanstelling.

De technische commissie heeft de afgelopen maanden samen met Karel ruim de tijd genomen om de selectie voor het nieuwe seizoen door te nemen en samen te stellen. Door jeugd door te laten stromen is de selectie vergroot en blijft er ruimte voor versterkingen. Daarnaast hebben de technische commissie, het team en Karel met enige regelmaat samengezeten om een goede invulling te geven aan de secundaire voorwaarden (trainingsuren, materialen en andere randvoorwaarden). Er is daarnaast ruimte voor mensen die samen met de technische commissie, Karel en andere vrijwilligers het jongens jeugd en herenvolleybal nog verder willen versterken. Denk hierbij aan trainers, assistenten, een adviserende rol of een andere vrij in te vullen rol die bijdraagt aan het nog verder verbeteren van de jongens/herenlijn.

Als vereniging zijn wij erg content met de toezegging van Karel en met de doorstroom van jeugdspelers. Karel gaat daarnaast samen met andere trainers en coaches en met de technische commissie nog meer ruimte creëren voor jongere spelers om zich te ontwikkelen. Dit zal gebeuren binnen de diverse senioren en jeugdteams. Hiermee komt er nog meer focus op de verbinding tussen, en versterking van, de jeugd jongens- en herenlijn.

Het team, de technische commissie en Karel kijken uit naar de samenwerking en zien de toekomst met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.