Trouwe volgers zal het allang opgevallen zijn, en we moeten zeggen dat we links en rechts als wat blikken en opmerkingen krijgen dat onze verslaglegging zwaar achter loopt met de recente uitslagen. U moet weten dat de Toppers alléén een verslag schrijven wanneer er gewonnen wordt. Er valt dus genoeg te melden.

We moeten natuurlijk eerst verklaren waarom deze verslaglegging achter bleef. Natuurlijk zijn hier goede redenen voor. Allereerst zijn de Toppers druk in de weer geweest om het Themafeest en Toppersdag vorm te geven. 25 maart hebben we vele prijzen mogen vergeven door het rad van fortuin (dit rad bleek nog niet iedereen bekend, gezien een bejaarde lot koper zich rotschrok en dacht dat hij zojuist een tat voor in z’n voortuin gekocht had, gelukkig kon hij ook naar huis met een prijs). Een succesvolle dag waarna er afgesloten werd met het Toppersfeest, welke dit jaar in het teken stond van een verkleedoutfit wat moest beginnen met een B. Noemenswaardig aan deze B-party was dat nota bene de tegenstander van Heren 1 die de sfeer op gang bracht. Waar de Toppers normaal niet voor het kapen van een feestje achteruit deinzen mochten we dit keer aanschouwen hoe de avond op gang kwam. Natuurlijk zijn deze heren van S.V.I direct genomineerd en worden komend seizoen voor het voorbereidingstoernooi, het Toppers Tournament uitgenodigd.

Als tweede reden waarom er geen verslag van elke pot is moet ook genoemd worden. Redactielid Klomp is gestart met zn eigen onderneming en ziet naast het belangrijkste verslag nu ook jaarverslagen e.d. op zich af komen. Een terechte reden waarom een verslag soms achterblijft. Ook Parttimer Barman richt zich vooral op zn eigen onderneming, en de nieuwe aanwinst in het gezin. Met z’n 4en is het veel leuker! Van harte Roy, Nienke en Vince met broertje Mick. Ook moet gezegd dat Barman sinds afgelopen week niets meer typen kan. Hij heeft naar eigen zeggen zichzelf 2 vingers afgehakt tijdens werkzaamheden (ja lieve volgers, de blessurebingo wordt steeds serieuzer genomen). Gelukkig kon hij met 1 vinger onder de oksel, en de ander in de mond vol met melk naar het ziekenhuis waar deze er weer vakkundig aan werd genaaid.Waarom een vinger langer goed blijft onder je oksel of in de melk is me ook een raadsel, maar het schijnt te werken (hek heurt). De prijsvraag van de week is dan ook: hoe bezeerde Topper Barman zich zodanig dat het einde seizoen lijkt? Gelukkig mag hij nog wel autorijden en zijn we voor de laatste pot van het seizoen voorzien van een Bob! Topper Bril jr is gewoon te lui om te schrijven. naast deze luiheid wordt er zoveel gewonnen dat er meer geschreven dan gespeeld wordt, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Enfin, uitslagen dan. We hebben de afgelopen periode 5 wedstrijden gespeeld en er 4 gewonnen. Tussendoor werd Nieuwleusen terecht kampioen (van harte en succes in de 2e), degraderen VC Zwolle en HeVoc. HeVoc heeft naar verluid na een ingelaste ledenvergadering haar eerste team terug moeten trekken: “de festiviteiten wanneer de Toppers geweest zijn waren buiten proportie”… en de uitbater kreeg een boete voor het ruimschoots overschrijden van de sluitingstijd van de kantine” hebben we gekopieerd uit het verslag van deze avond.
VC Zwolle is natuurlijk een team met potentie. Hopelijk volgend jaar kampioen en zien we over 2 jaar elkaar weer. De Toppers hebben een Veto bij de bond neergelegd dat er weer een team uit de omgeving Zwolle naar de derde divisie moet én we hier onze uitwedstrijd in het carnavalsweekend gepland krijgen.

Oja, de uitslagen van de afgelopen wedstrijden.
Toppers – VC Zwolle: eerste set voor de jonge enthousiastelingen, rest voor bassie
Toppers – Sudosa:  eerste set voor de jonge enthousiastelingen, vierde set ons laten verassen, rest voor bassie
Toppers – Camping de krolse kat: derde set voor de jongeoude rotten, rest voor bassie
Dedemsvaart – Toppers: het was mooi weer die dag… (en we misten alle midmannen, en er zijn dopjes uitgedeeld. Een dopje is te verkrijgen wanneer je bijvoorbeeld en prikbal onder het net door speelt)
Toppers – VVH: tweede set zandstrooitechniek van VVH, rest voor bassie. Ja zandstrooitechniek, dat dachten we. Wat we later meenden te zien is dat na de eerste set zich iemand daadwerkelijk in de broek had gepoept. Hij kwam later gelukkig gedoucht terug en sloot zich weer aan bij het team.

De Toppers spelen dit seizoen nog 2 potjes in de reguliere competitie. Beiden aankomende week, waardoor de training geskipt wordt. Dit is inmiddels geen nieuws meer in 2023, waarbij er maarliefst 2x getraind is, een negatief record. De zomer zal ons weer volop de kans bieden om verder te herstellen van blessures (Topper Erik hoopt nog nét voor zn pensioen weer aan te sluiten), en gezelligheid gecombineerd met bijv beachvolleybal of de aankomende Cityrun in Hardenberg waar verschillende Toppers zich al hebben ingeschreven. Wil je ons dit seizoen nog een keer zien shinen mag je óf aankomende woensdag mee naar Oldemarkt, óf a.s. zaterdag mee naar Harlingen (bus en wadlooptour inbegrepen).

Goed paasweekend allen, en tot snel!