De laatste wedstrijddag is de Bingo compleet! Als je de verslagen van de gewonnen wedstrijden (16 in totaal dit seizoen) terugleest waren er verschillende vast terugkerende rubrieken. Voor kenners hoef ik ze niet te noemen, maar toch een korte samenvatting: de prijsvragen, de kantinecheck (o.a. beoordeling op hapjes, zowel levend als op de schaal), maar voornamelijk stond dit seizoen in het teken van de blessurebingo. Topper Erik heeft absoluut het meeste pech met een blessure van meer dan 1 compleet seizoen. Laten we hopen dat hij na de zomer weer aan kan sluiten. Topper Peter heeft bingo compleet gemaakt door een afmelding welke we allemaal gaan begrijpen. Ik bedoel: Wie verwacht droog te blijven als het regent? Wie verwacht geen boete als je te hard rijdt? Peter bleef dus thuis met, hoe zeg je dit het beste…. Een kringspier met ADHD. Het schijnt dat als iemand een grap vertelde Peter het uitgierde. An de dunne dus. Die afmelding hadden we nog niet eerder gehad, en daarom dus Bingo! Trouwens geen idee of de kaart vol is, het seizoen is op, dus Bingo! Dubbel bingo zou ik willen zeggen. Een van de weinige wedstrijden die we wonnen met het volle puntenaantal.

Het seizoen waarin we dus 16x wonnen. Toevallig genoeg 0x gelijkspeelden en slechts 6x verloren. Voor verdieping van de statistieken kan je je melden bij de gebroeders Kuiper waarvan Fab het beste weet waar we onze punten kwijt zijn geworden.
Harlingen uit stond dus afgelopen weekend op het programma. Een uitwedstrijd die traditiegetrouw de mooiste is. Althans: qua natuur en beleving. De wekker ging weer vroeg om de gids niet te missen en op tijd te komen voor het beste tij. Nauwlettende volgens zullen zich afvragen waarom de Toppers de wekker zetten om de wedstrijd om 19:00 in Harlingen te spelen? Gaan ze de laatste wedstrijd traditiegetrouw altijd op fiets voor een pintje? Welnee, als je bij de Waddenhal speelt, speel je letterlijk 50m achter de dijk. Dan ga je natuurlijk ook wadlopen. Slik, een wedstrijd én wadlopen? Jazeker… we zijn niet voor niets de Toppers hé. Slik was er inderdaad genoeg. Menig Topper kwam geregeld vast te zitten en we vonden zelfs de volleybalschoenen van Barman weer terug van vorig jaar.

Maar goed. De wedstrijd: eenmaal op het veld aangekomen bleken we tegen FC LaChouffe te spelen, althans, zo wouden de heren van Harlingen dat het graag over kwam denken we. Zelfs de coach kwam met het iconische rode petje oplopen (voor de niet-kenner: Google maar Lachouffe). De echte reden waarom deze baardmannen uit de kleedkamer tevoorschijn kwamen leek het afscheid te zijn van een speler. De Toppers gave de afzwaaiende speler op sportief niveau trouwens geen mooi afscheid. 4-0 waarin we elke set wat dikker winnen. De foutenlast van de Friesche formatie was dusdanig dat het voor ons incomplete team makkelijk was om te profiteren. Zelfs met Gait op mid wisten de Toppers hier de volle winst weg te halen.

Ook moet genoemd worden dat de motivatie tot een snelle winst werd bevorderd bij aankomst. Hier zagen de Toppers een DJ set in opbouw, wat duidde op een gezellige avond in het verschiet. Zo gedacht, zo gedaan. De Karaoke werd nog even keurig gekaapt waarna het luide “Hé Hop, Side-Out pak an…” klonk. De vorige uitwedstrijd bij hen werd dit ons niet in dank afgenomen, nu kregen we van het voltallige dames 1 een compliment, en uitnodigingen voor hun volgende wedstrijd. Helaas kunnen we niet omdat we natuurlijk aankomende week al beginnen keihard te trainen voor seizoen 2023-2024.