Afgelopen zaterdag, 23 september 2023, reisde het vlaggenschip van Side-Out af naar de club van de uitgestudeerden: Exstudiantes.

Al voor de start van dit seizoen hebben we lang onderhandeld met heren 3. Met hen hebben we een compromis kunnen sluiten en daardoor zijn er vier nieuwe jongens aan het vlaggenschip van Side-Out toegevoegd. Joep Dekker, Sil van der Meulen, Tim Anbergen en Lennart Finkers van harte welkom bij ons in het team. In ruil voor deze jonge versterkingen hebben we helaas Matthijs Klok moeten inleveren bij het 3e, die daar zijn kennis en kunde gaat delen. Matthijs heel veel succes bij het 3e van Side-Out. Ook een aanwinst voor het eerste is onze nieuwe, maar ook wel zeer bekende, trainer/coach Karel Hilberdink. Karel, welkom terug bij ons team, maar deze keer jij op de bank en wij in het veld.

In de weken vooraf hebben we een aantal oefenwedstrijden en toernooitjes gespeeld. Wat we hier voornamelijk van geleerd hebben is dat onze Joep nogal snel de ballen wil vergeten, waardoor hij te laat komt. Ook hebben we gezien dat Ronald zijn enkel bijna in Oldebroek was gebleven. Verder waren het leerzame wedstrijden waaruit is gebleken dat we als team op de juiste weg zijn.

Maar nu dan toch echt de eerste competitiewedstrijd. Bij aanvang waren de koppies vrolijk gespannen en was iedereen gebrand om te winnen. Ondanks dat er een aantal te laat waren vertrok de kolonne om 11:30 uur richting Groningen. Zoals de planning al aangaf waren wij stipt om half 1 in Groningen, dit jaar de studeerstad van een aantal van onze spelers. Bij aankomst kwamen wij er al snel achter dat de gehele sporthal nog op slot was. Uit verveling gingen een aantal dus maar even op zoek naar de eerste de beste fiets zonder slot en besloten een rondje te gaan fietsen. Na even wachten zaten wij dan ook als eerste aan de koffie en druppelden de tegenstanders 1 voor 1 binnen.

Na het omkleden kon het warmlopen beginnen. Althans voor ons, want de tegenstander moest zo ongeveer nog alles klaarzetten. Nou goed, tijdens het inspelen en inslaan stond eindelijk alles klaar. Of toch niet, want toen we wilden beginnen moesten we wachten op het scorebord. Na een korte vertraging konden we dan eindelijk van start. De 1e set begon goed en we liepen al snel 7 punten uit. Helaas was door ons eigen toedoen die voorsprong snel verwaterd en kwamen ze terug naar 15-17. Gelukkig nog wel voor ons de voorsprong maar het scheelde weinig. Door sterk te blijven als team hebben we deze set weten te winnen met 22-25.

In de 2e set hadden we maar één taak: ons eigen spel verbeteren en vooral constanter blijven. En dat deden we met goed resultaat. We wonnen de set met 13-25.

Helaas gold dit niet in de 3e set. Door de een na de andere fout te maken liep de tegenstander snel uit naar een 18-13 voorsprong. Op dat moment nam Karel een time-out met de boodschap: water drinken, eigen spel oppakken en doen waar we goed in zijn: ballen hard binnen die 9 bij 9 slaan, en dat deden we. Waar we in de eerste helft van die set er niet toe kwamen om te scoren hebben we de voorsprong voor de tegenstander in een rap tempo om weten te buigen naar een voorsprong voor ons. Door een goede serve serie van Lennart kwamen we dicht bij hun score. Maar toen kwam onze metselaar Ronald langs en er werd een muur gebouwd op de rechtsvoor waar geen bal meer langs kwam met een aantal kill blocks tot gevolg. Deze jongens hebben ons er behoorlijk doorheen gesleept en zo wonnen we de set met 21-25.

En toen de alles beslissende laatste set. Gingen we naar huis met 4 of met 5 punten? Waar we vorig seizoen misschien al heel tevreden waren met de 4 gewonnen puntjes, waren we dat nu niet. Nee, deze wedstrijd was van ons en dat straalden we ook uit. De set verliep erg snel en voordat we het wisten stonden we op 19-24 matchpoint. Onze Joep stond al te stuiteren op de bank, want hij wilde perse de laatste serve leggen op positie 2. Waar deze taak bij andere spelers normaliter redelijk kan worden uitgevoerd, had dit bij Joep niet het gewenste effect. Na de wissel stond hij zelfverzekerd met de bal te kijken naar de tegenstander en weer terug naar de bal. Het fluitsignaal klinkt, Joep gooit de bal op en …… hij mist, op een haar na komt de serve niet aan de andere kant van het net. Maar na gelukkig een goede side-out winnen we ook deze set met 20-25.

Met een overwinning en de volle 5 punten op zak zetten de mannen van Side-Out koers naar de Heineken. Want zoals Sil zegt: Het is niet dat ik Heineken vies vind, maar ik vind bier gewoon ontzettend lekker. En met deze mooie woorden gingen wij op weg richting het restaurant met de gouden bogen en werd zij weer eens gesponsord door ons team.

Afgelopen week hebben wij weer volop getraind en we zijn klaar gestoomd om morgenavond (zaterdag 30 september) Kroton uit Groningen te ontvangen in eigen huis. Publiek is van harte welkom. Het duel start om 18:00 uur in sporthal ’t Noorderslag te Slagharen.

Graag tot morgen!