Slagharen, bekend natuurlijk van het fameuze Pony Park dat Arjan Lubach hoogstpersoonlijk nieuw leven in geblazen heeft. Verder is er niet zoveel… Dit waren de woorden van een volleybalteam uit Assen, want ja…..Assen…..daar ligt natuurlijk de wereld aan je voeten. Assen heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de TT, verder zijn er veel schapen en een burgemeester die partijloos is. Wisten jullie dat Assen het zomerverblijf was van koning Lodewijk Napoleon Bonaparte? Nee? Wij ook niet. Afijn, over naar het doel van dit verslag.

Afgelopen zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd Side-Out – Sudoku op het programma. De mannen uit Drenthe hadden vooraf op social media geprobeerd om de paarden uit de stal te lokken. Helaas voor hun resulteerde dit in een nog grotere honger van de cowboys van Side-Out om de punten in Slagharen te houden. De openingsset was er een als zovelen, we kunnen er een heel lang en spannend verhaal van maken, daar gaan wij u niet mee vervelen. Het ging gelijk op tot halverwege de set, daarna nam Side-Out afstand en hield die afstand tot het einde van de set. Dat resulteerde in een setwinst van 25-22.

De tweede set was er ééntje waarbij onze passing wat wegzakte en onze spelverdeler Ron Beton er weinig cement van kon maken. Sudoku begon wat beter te serveren en wij kwamen er deze set niet aan te pas, dit resulteerde in een setverlies van 15-25.

De derde set gaven wij onszelf flink de sporen en zadelden wij onszelf op met een voorsprong van punt of 5. Tot onze eigen teleurstelling lieten wij de teugels wat vieren en kwam Sudoku terug tot 12-12. Na wederom het uitlopen van een paar punten vond Sudoku blijkbaar dat het onze spelverdeler Ron Beton wel heel makkelijk afging om de Side-Out aanvallers op een 1-mans blokkering te krijgen. In een poging onze spelverdeler te blesseren, door middel van een gerichte aanval op zijn contactlens, hoopten de mannen uit Hassen onze spelverdeler het leven zuur te maken. Helaas voor Sudoku, heeft Ron Beton voor hetere vuren gestaan en speelde zo de wedstrijd uit met nog 1 functionerende contactlens. Assen werd vroeger rond 1270 Hassen genoemd. Wist u dit? Nee? Wij ook niet. Deze set eindigde in ons voordeel met 25-17.

Als schapen zonder herder, zo begon Sudoku de vierde set. Zonder al te veel tegenstand konden wij onze side-outs aan elkaar knopen en her en der wat break punten pakken. Hierdoor konden wij onze tegenstander snel terug de schaapskooi in drijven en het hek verzegelen. Deze set werd gewonnen door Side-Out met 25-15 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Onze tegenstander was zo vriendelijk om een voorspelling te maken voor de wedstrijd, helaas voor hun klopt die niet helemaal en zullen wij hier de feitelijke uitslag met u delen.

Het valt ons op dat jullie elke week in steeds grotere getalen naar de sporthal komen om ons aan te moedigen! Daar zijn wij jullie zeer dankbaar voor en jullie steun wordt door ons allen zeer gewaardeerd! Wij hopen dat wij jullie allen de komende thuiswedstrijd weer mogen verwelkomen in ’t Noorderslag! Deze zal plaatsvinden op 4 november om 18:00 uur tegen Flash uit Veendam!  Tot dan!